Cele mai importante calități ale viitorului tău soț

barbatul ideal

Cele mai multe femei se mulțumesc să stea în relație cu un partener nepotrivit, tocmai din teama de a nu rămâne singure, chiar dacă au trecut de peste vârsta de 30 de ani.

Această impresie este total gresită și, mai mult decât atât, o femeie nu trebuie să se gândească că doar alături de un bărbat nepotrivit ar avea o viața de familie sau o viață cât de cât împlinită.

Totuși, ești femei și vrei ca cineva să îți fie alături până la cele mai adânci bătrâneți, dar încă nu știi cum să îți alegi sufletul pereche, să fie cel mai cel dintre toți cei pe care i-ai cunoscut.

Lasă-te inspirată din acest articol :)!

Cum identifici calitățile viitorului tău soț?

Citind atent unele dintre articolele despre relațiile de cuplu, am constatat că mulți specialiști în relațiile de cuplu (pentru că avem și așa ceva și la noi în România, și nu numai) susțin că bărbații trebuie să aibă anumite calități pe care femeile să le agreeze și să le accepte, pentru a fi parteneri fideli pentru o viață împreună.

Dacă îți dorești o căsnicie reușită, nu trebuie să treci peste acest test, al calităților, pentru a-ți cunoaște mai bine partenerul.

Testul de compatibilitate poate fi un singur mod de a vedea dacă poți să acorzi o șansă relației abia începute sau ar fi timpul să mergi mai departe și să avansezi pană vei găsi ceea ce se potrivește cel mai bine cu principiile tale de viață.

Cum verifici compatibilitatea cu viitorul partener?

În primul rând trebuie să petreci cel puțin câteva ore în compania sa pentru a vedea dacă este bun pentru tine.

Aici spun, desigur, că tu, ca și femeie ai o serie de caracteristici pe care ai vrea să le găsești la bărbatul de lângă tine, să dețină o serie de principii morale și etice, să aibă puțină școală și ceva mai multă educație, și, mai presus de toate trebuie să știe să fie un cavaler.

Nu a spus nimeni că este imposibil să transformi un broscoi într-un prinț, dar nici atât de ușor nu îți va fi. Cu timpul și cu multă muncă, poate, în cel mai bun caz vei reuși să îl dai pe brazdă și să se alinieze parțial standardelor tale.

Ce calități trebuie să aibă ”EL”?

  1. Stabilitate. Când spun acest cuvând, mă refer aici la faptul că viitorul tău partener (de ce nu și al meu?! :))) trebuie să fie stabil din punct de vedere psihic și emoțional. Să nu uităm nici de partea financiară.

Ca și calitate importantă, stabilitatea nu trebuie să lipsească de la EL. Este foarte important să te poți baza pe el, oricând și oricum, să îți fie alături la bine și la greu, să îți asigure sprijin moral și financiar atunci când ești în impas.

Nu sta lângă cineva care nu este capabil să munească pentru viitoarea sa familie, lângă acel cineva care nu este pregătit să își împartă cele mai mici câștiguri cu tine.

La urma urmei, am și eu o vorbă pentru tine: banii mei sunt banii mei (ca și femeie), banii lui trebuie să fie banii casei. 😀

2. Protecție și … confort. Fiecare bărbat vrea să fie independent, dar își dorește în același timp să fie în siguranță alături de partenera sa. Pentru a nu te simți complet singură în relație, cel mai bine este să testezi modul în care te simți în siguranță și protejată alături de el.

Nu fac aici referire la protejarea aia de tip urmărire, să se țină scai după tine doar pentru a nu se lega cineva de tine sau a fi sigur de modul cum traversezi corect strada.

Nu! Mă refer la protejarea ta în situațiile grele, în care trebuie să îți ia apărarea și să te facă să te simți confortabil cu el, oriunde ai merge.

3. Egalitate. Prea multe dintre femeile din România au fost crescute cu mentalitatea că bărbatul este superior, că doar el poate face anumite lucruri și ele nu trebuie să se opună sau să comenteze. Astăzi, într-un secol al vitezei, femeile au aceleași șanse și drepturi ca și bărbații, oriunde ar fi.

Viitorul tău partener ar trebui să te trateze ca pe egalul său, să îți respecte nevoile și opiniile, să te susțină în alegerile tale profesionale și personale, să te ajute în a împărți și delega responsabilitățile casnice, și cele financiare, și să te facă să te simți egalul său.

4. Acceptare – Partenerul tău cu care vrei să îți împarți viața trebui să te accepte așa cum ești, cu toate calitățile tale și cu defectele pe care le ai. Pentru a te ajuta să te dezvolți constant, dar și pentru a se ajuta pe sine, acesta trebuie să nu îți aducă critici sau să te facă să te schimbi.

Poate că de-a lungul vieții tale ai reușit să devii ceea ce eștii doar pentru că ai știut când să faci o mutare corectă și cum să acționezi în funcție de situație. Și acest lucru a adus pe urma sa numai beneficii. Oferă-i posibilitatea de a te iubi așa cum ești, de a te înțelege așa cum ești și a te accepta în totalitate așa cum ești.

5. Comunicare. Dacă ai avut vreodată conflicte de păreri cu cineva, te-ai contrazis, te-ai certat mai puternic sau ai avut parte de izbucniri de temperament, atunci e bine să știi că acest lucru se datorează lipsei de comunicare.

Pentru viitoarea ta relație ai grijă ca el să îndeplinească parametrul unei bune comunicări, deschise, apropiate și sincere. Găsește un bărbat care dorește să comunice cu tine, să îți asculte opiniile, să îți împărtășească sugestiile, părerile și opiniile, pentru a atinge un numitor comun. Cheia unei bune relații este comunicarea constantă și eficientă.

6. Prezență emoțională constantă. Poate că relația anterioară se baza pe a locui împreună, pe a face cumpărăturile împreună sau pe a sta împreună într-o locuință. Însă, era cu totul prezent în acele momente? Era aoclo lângă tine și cu sufletul, nu doar cu trupul?

Prietenul tău petrece mult timp cu tine, dar stă mereu cu ochii pe televizor, joacă FIFA sau PS? Este mereu cu ochii și degetele în ecranul de la telefonul său mobil și dă aprobator din cap la orice spui? Atunci este momentul să îl lași să se ducăăăă….

Dacă partenerul tău nu îți oferă mai niciodată atenția cuvenită, atunci este un mare dezavantaj pentru relația de cuplu. Nu este bine și mai mult decât atât, este o relație superficială. Nu te lăsa prinsă de mrejele acestei relații ”toxice”.

Meriți mai mult din punct de vedere emoțional și este dreptul tău să ceri acest lucru.

7. Simțul umorului – O persoană cu simțul umorului întotdeauna îți va face viața mai ușoară. Această calitate nu o regăsești la foarte multe persoane de sex masculin, dar, trebuie să ții minte că lângă o astfel de persoană mereu te vei simți mai optimistă, vei trece mai ușor peste dificultăți și provocările la care vei fi supusă în viață.

8. Încrederea. Aceasă calitate trebuie să primeze înainte de altele, tocmai pentru că îți dorești alături o persoană care să îi ofere încredere în orice vei face.

Fie că alegi să schimbi ceva în viața profesională, că vei alege să testezi un sport nou, fie că vei dori să treci cu brio peste una dintre cele mai mici frici ale tale, bărbatul de lângă trebuie să îți ofere încredere necondiționată.

Un om care nu este egoist, care se dedică 100% vieții în doi, susține o relație armonioasă și este convins că aceasta va funcționa pe cele mai bune premise, este un bărbat de încredere, pe care ai vrea să îl ai alături.

9. Iubire și afecțiune. Dacă în unele relații contează mai mult compromisul decât afecțiunea, atunci relația este destinată eșecului. Nu trebuie să te desconsideri!

Ai toate șansele să găsești un bărbat care să te iubescă pe tine și doar pe tine, pentru cum ești și pentru ceea ce ești.

Și, cum perfecțiunea încă nu este o calitate de atins, caută să fii iubită alături de cel pe care inima ta îl consideră cel mai potrivit. Alege și cu inima, nu doar cu rațiunea.

Fii mândră dacă îți iese în cale un bărbat căruia nu îi este teamă să te țină de mână în public, să îți sărute obrajii când sunteți în vizită la niște prieteni, poate chiar la o ieșire la restaurant sau la un grătar cu prietenii. Acceptă faptul că dacă își arată afecțiunea nu îl face mai puțin bărbat.

Fii mândră dacă alături de tine ai un astfel de bărbat, căci acesta este unul de ținut o viață lângă tine.

Și, desigur că poate ar mai fi câteva calități pe care nu le-am trecut în această listă, dar te las pe tine să îmi scrii ce calități consideri că trebuie să mai aibă bărbatul visurilor tale, acel om real, alături de care ai vrea să mergi până în pânzele albe.

XOXO