Cine merita sa fie apreciat si cine nu? Tu pe cine apreciezi langa tine?


Cu totii ne-am confruntat cu situatia de a pune in balanta oamenii pe care ii avem in jurul nostru. Sunt oameni de la care avem de invatat si sunt oameni de la care nu putem lua decat un aspect negativ. Cat din ceea ce obtinem de la ei ne ajuta sa ne dezvoltam personalitatea?

De exemplu, intalnesti persoane pe care le apreciezi de la bun inceput. Ai un respect enorm pentru ele si nu stii de ce. Afla ca acest sentiment este deosebit. Ii apreciezi pentru ca sunt oameni, si nu sunt genul acela de parsivi. Ei sunt cei pe care poti conta cand ai nevoie. De un sfat si o incurajare toata lumea are nevoie. Invata sa ii apreciezi pe cei de langa tine!

Eu asta in invatat sa fac in ultimii ani. Am luat de la fiecare ceea ce am considerat ca ma face mai buna, mai inteleapta, mai organizata, mai placuta sau mai profi.

Nu am luat zgarcenia de la unii, mancarimea de la altii sau pupatul in fund, asa pe romaneste, de la altii. Am considerat ca roata, oricat de patrata ar fi se intoarce intr-o zi si ii va rasplati pe cei care au avut grija sa fie oameni, inainte de a fi angajati, patroni, manageri sau sefi. Sefia este o functie pe care oricine o poate obtine in scurt timp, in schimb, omenia iti ofera posibilitatea sa o obtii intr-o viata.

apreciere

Tu pe cine apreciezi langa tine?

De la parinti, frati, prieteni si pana la colegi de munca merita sa fie apreciati. Cum? Iata mai jos un mic exemplu despre cum sa ii apreciezi pe cei de langa tine:

Iti multumesc ca….. esti un bun coleg….

pentru ca….. ma ajuti sa ma dezvolt profesional.

Meriti stima mea! Fara tine nu as fi reusit sa devin atat de bun.”

Cei mai multi uitam sa ne apreciem oamenii din jur. Haideti sa o facem prin toate modalitatile posibile.

Esti sef/ manager/ administrator de companie? => Ofera-le bonusuri si salarii avantajoase salariatilor tai.

Esti student/elev si locuiesti cu parintii? => Ofera-le suport si ajuta-i in casa, cu o treaba de curatenie sau una de cumparaturi. Fa ce este greu in locuinta si iti rasplatesti parintii pentru toata implicarea lor in educatia si cresterea ta.

Esti prieten/iubit? => Atunci, ofera-i partenerului ceea ce isi doreste. Surprinde-l cu o felicitare, un film, un zambet, un motto pozitiv. Ai grija ca cel de langa tine sa se simta implinit, indiferent de forma sub care vine aceasta parte.