De ce barbatii nu plang?


Te-ai intrebat vreoadata de ce barbatul de langa tine nu plange? sau in general, de ce barbatii nu plang? Indiferent ca este vorba de un frate, de un prieten, de un iubit, chiar si de un parinte sau oricare alta parte de sex masculin din viata ta, ai observat ca peste ani nu a varsat nici macar o lacrima.

Ideea acestui articol a fost inspirata dintr-o postare de pe renumitul FB, si, citind randurile putine, dar bune, chiar am ajuns sa ma intreb de cateva ori de ce cei de langa noi nu plang? Simplu!

Cea mai simpla explicatie pe care a reusit sa o redea autorul textului a fost educatia din familie, credintele si valorile unui barbat. Si uite, inca o data, lumea devine un cerc vicios unde emotiile si sentimentele nu nutresc inlauntrul unui barbat. Indiferent ca tine la tine, ca te iubeste sau ca te respecta si te apreciaza, in orice situatie va fi pus, nu va plange niciodata pentru tine.

Dar, totusi, mai sunt cei care lasa la o parte aceste „convingeri mostenite” si au curajul de a-si exprima emotiile, chiar pana la lacrimi. Pana in prezent, pentru a-si demonstra cu adevarat sentimentele si credintele in viata, chiar si in viata romantica, am intalnit barbati care au plans.

Barbatii trebuie sa fie mereu insensibili?

Civilizatia prezenta ii obliga oarecum pe barbati sa fie insensibili, sa nu isi exprime emotiile si in niciun caz sa spuna ce anume ii doare, ce anume au nevoie sau de ceea ce cred ca ar putea obtine prin impartasirea ideilor. In general, regula de la abstinenta sentimentala provine de la generatia trecuta, transmisa prezentului, tocmai pentru ca unii ar spune ca „eu nu am sa plang dupa cineva sau dupa ceva, pentru ca nici tatal meu nu a plans si nici tatal tatalui meu”.

Probabil cea mai eronata gandire, pentru ca oamenii sunt fiinte, nu sunt animale sa nu constientizeze ca au puterea de a simti, ca au puterea de a se exprima si de a-si invinge temerile.

Eu, de exemplu, il apreciez pe acel barbat care din cand in cand isi aminteste ca este om, ca este sensibil si mai varsa o lacrima. A plange e un gest omenesc, e ceea ce ne diferentiaza de oricare alte specii de pe fata pamantului. Bine spunea cel care afirma ca atitudinea de dominator a barbatului ascunde multe, insa, acest lucru nu inseamna ca de acum, daca varsa una – doua lacrimi, devine atat de vulnerabil incat il poti dobori cu un singur deget sau o miscare.

Probabil ca nu doar eu ma gandesc ca si barbatii merita sa se descarce, merita sa isi infranga cel putin o data in viata orgoliul si acea „mostenire analitica” de a spune nu lacrimilor.

Lacrimile sunt facute pentru a fi varsate, indiferent ca esti barbat sau ca esti femeie

Desigur, asta nu inseamna ca trebuie sa plangem in cor si sa facem un cor al bocitoarelor zilnic, insa, ca si femei, ne dorim sa stim ca cel de langa noi are putina emotie, are putina sensibilitate si ca nu totul este transmis genetic.

Barbatii cum se formeaza se pot modela in functie ce ceea ce au in jur. Poate ca unele circumstante ii fac sa fie mai puternici, insa, toti stim ca unii mai au si momente in care plang pe la colturi, pentru ca nu degeaba s-au inventat si versuri despre barbatii care au puterea de a se vindeca prin lacrimi.

„Si barbatii plang cateodata”

Poti sa plangi linistit, poti sa ai sufletul impacat si poti schimba orice actiune. Nu cauta perfectul in tine daca esti barbat, pentru ca lasa-ma sa iti spun ca nu exista asa ceva, un astfel de concept, precum perfectiunea. Plus si minus, minus si minus sau plus si plus, in oricare valente cu siguranta pot contura ceva mai mult decat te-ai fi asteptat. Mii de ganduri pot fi impartasite, mii de ganduri pot fi apropiate si pot fi simplificate daca ne recunoastem sensibilitatea.

Suntem oameni, avem sentimente, avem dorinte sufletesti si este pacat sa le inchidem intr-un cufar cu un lacat gigantic tocmai pentru ca ne incalcam regula de a fi insensibili.

Barbatilor, nu incetati sa uimiti femeile, pentru ca din femei v-ati nascut, deci, nu exista nici macar unul dintre voi care sa nu recunoasca ca a plans macar o data in viata sa, indiferent de motiv.

Lasati-va sa fiti cititi, lasati-va sa fiti mai sentimentali, exprimati-va emotiile si dati frau liber sentimentelor! Viata va fi mai usora si mai placuta dupa aceste momente de respiro ­čśë

 

Wishing you all the best …