De ce cadouri de Crăciun în avans?


Crăciunul este cea mai așteptată sărbătoare din an și nu degeaba ne dorim cu toții să ningă și să ne putem bucura de câteva zile petrecute în compania familiei și a prietenilor noștri dragi. Și pentru că tot a nins și întregul oraș pare să fie îmbrăcat într-o mantie albă și pufoasă de nea, este timpul să ne gândim și la ceea ce trebuie să dăruim cu ocazia acestei sărbători îndrăgite.

cadouri Craciun

Și dacă cei mici tot ne întreabă că dacă a nins afară vine și Moș Crăciun, ei bine, pot să vă spun că și magazinele sunt pline cu tot soiul de cadouri, jucării și atenții pe care am face bine să le luăm în considerare cât mai curând pentru a face cadouri de Craciun celor de lângă noi.

Iată 5 motive pentru care trebuie să începi să îți planifici cumpărăturile de Crăciun în avans

  1. Eviți întârzierile legate de transport și livrare – Cu siguranță cunoașteți conceptul de întârziere datorată cererii prea mari pentru produsele solicitate, dar și faptului că iarna drumurile nu sunt deszăpezite îndeajuns, iar traficul poate fi infernal.

    Dacă ai în plan să cumperi ceva pe de internet, gând pe care poate nu l-ai pus niciodată în practică, cel mai bine ar fi să începi să faci o cercetare de preț și să îți faci o listă cu ceea ce consideri că trebuie achiziționat pentru aceste cadouri de Crăciun.

Și pentru că este o idee frumoasă să faci cadouri inedite cu ajutorul internetului și a sugestiilor oferite de majoritatea site-urilor de specialitate, ar fi cea mai bună soluție să plasezi comenzile cu cel puțin o lună înainte de Crăciun.

Acum este numai bine să plasezi comenzile online, mai ales că încă mai sunt site-uri care promovează reduceri pentru Black Friday.

cumparaturi de craciun

  1. Cadouri DIY – Do It Yourself

Nu este nici prea dificil și nici nu îți ocupă prea mult timp sa creezi și să confecționezi chestii sau decorațiuni manuale, precum un coș de cadou, atât de magnific și atât de elegant. Îl poți umple cu dulciuri, lucruri drăguțe sau cosmetice pe care le găsești la un magazin accesibil.

cos de craciun

Desigur, că nu poți anticipa de câte cadouri ai nevoie, pentru că tot se va ivi cineva căruia îi vei face o atenție în ultimul moment, dar accesoriile handmade, decorațiunile manuale sau fel și fel de picturi abstracte pot fi cele mai apreciate. În plus, poți economisi și ceva bani dacă alegi să confecționezi acasă cel puțin 3 sau 5 astfel de cadouri.

Gestul tandru de a crea ceva personalizat și din inimă va fi apreciat din suflet de către cel care va primi cadoul tău în preajma sărbătorilor de Crăciun. Și, îți vând un tip, dacă începi de pe acum să îți aduni consumabilele, precum hârtiile, globurile, lipiciul, obiectele decorative, îți vei mulțumi ție mai târziu pentru faptul că ai fost cu un pas înainte, pentru a evita aglomerația.

cumparaturi de craciun

  1. Fă lucrurile mult mai simple pentru familia ta

Sezonul de Crăciun poate fi cel mai rău coșmar, dacă portofelul tău ar putea visa 😊. Și pentru fiecare dintre noi, acesta înseamnă să cheltuim sume uriașe în doar câteva zile scurte.

Luați aminte: dacă decideți să faceți cumpărăturile pas cu pas, chiar cu ceva timp înainte de aceste sărbători, atunci și bugetul nu va suferi atât de tare în zilele de dinaintea Crăciunului.

Astfel, nu va fi atât de dificil să faci față cheltuielilor, mai ales că întreaga familie a fost prevăzătoare și și-a asumat un buget al cadourilor din timp. Pentru cei din casă, fiți siguri că faceți o listă cu lucrurile pe care ar dori să le primească din timp, lucruri care le sunt de folos și nici nu sunt atât de scumpe (pijamale, accesorii, bijuterii, decorațiuni, dulciuri).

idei cadouri Craciun

  1. Evită cozile lungi la case! Dacă nu poți suporta cozile infernale de la casele de marcat, atunci să știi că sunt alături de tine :D. Nici mie nu îmi place să aștept zeci de minute în șir pentru a plăti ceva ce vreau să cumpăr din magazinul respectiv. Această agitație, de cele mai multe ori ne calcă pe nervi, și,  nu face decât să ne taie din spiritul ce îl simțim în preajma acestei sărbători.

Și atunci când toată această agitație se mișcă ca o broască țestoasă, este bine să evităm această lipsă de oxigen. Cum? Evitând a cumpăra daruri și atenții în săptămâna de dinaintea Crăciunului. Cumpără cu mult în avans și vei evita această agitație și neliniște.

cadou de Craciun

5. Fii mereu de partea sigură a cumpărăturilor! Principiul de bază al cumpărăturilor de Crăciun: dacă amâni și mai mult, pierzi!

La modă, bine-cunoscute, accesibile, utile și cu siguranță memorabile, aceste daruri de Crăciun se vând imediat. Așa că, deși nu îți recomand întocmai să te grăbești azi – mâine, este bine totuși să cumperi ceva și să nu vii acasă cu mâna goală atunci când ai vazut ceva într-o vitrină și ți-a atras destul atenția.

Nici unul dintre aceste două lucruri nu pare să te încânte cu zâteva zile înainte de Crăciun, așa că, e bine să fii sigur că cei mici sau membrii familiei tale nu vor aștepta degeaba un cadou de la tine, o atenție sau un dar care să le încânte ziua de 25 Decembrie.

idei cadouri Craciun

~~~~~

Deci, ai de gând să te pregătești anul acesta din timp pentru cea mai aglomerată perioadă din an?

Te vei bucura și tu de distracția cumpărăturilor de ultim moment sau vei adopta strategii care te vor ajuta să îți păstrezi calmul si cumpătul?

Din punctul meu de vedere, am început deja să fac lista de daruri de oferit și, bineînțeles, am alocat fiecărui cadou un buget, astfel încât atunci să nu fiu un ajutor al moșului fără inspirație sau cadouri sub brad :).