Destinații de iarnă pentru Ziua Îndrăgostiților

destinatii ziua indragostitilor

Zilele de iarnă, zăpada și activitățile multiple ale acestui anotimp sunt motive relevante care te pot face să îți alegi unele dintre cele mai bune detinații în care să petreci un weekend minunat alături de persoana iubită.

Și pentru că prea-minunata zi a îndrăgostiților se apropie, de ce să nu arunci un ochi peste cele mai romantice destinații în care poți rezerva un city break pentru tine și partenerul tău?!

Află care sunt cele mai bune destinații de iarnă pentru Valentine”s Day

 Este oare într-adevăr posibil, de pildă, să iubeşti destul Parisul, 
fără să-l iubeşti mai mult? (Henry James)

Ziua îndrăgostiților se apropie repede și ce poate fi mai romantic decât să zbori (nu doar cu gândul, ci și cu trupul) într-u oraș european? În acest an este bine să uiți că vei primi ciocolata preferată sau florile mult adorate și să optezi pentru o alternativă mult mai romantică și mai fascinată, cum ar fi o călătorie?

Ieșiți e sub radar pentru ceva mai plăcut și mai frumos, profitați de ocazie și țineți-vă de mâini pentru a primi cu drag drafostea din ochii celuilalt.

Swipe right to Paris, France

Să te săruți pe podul Senei, să te îmbrățișezi în jurul muzeului Luvru și să simți fluturii în stomac lângă Turnul Eiffel … dar să nu uiți de delicatesele din cafenele, cofetării și restaurante… Oare unde să fie această destinație romantică pentru un weekend în doi?

Este timpul să îți oprești sentimentele de oricare alt fel și să te concentrezi pe cea mai memorabilă experianță pe care o vei crea acum, în weekendul dedicat iubirii, într-un loc special, și anume, să faci o mică vizită în unul dintre cele mai mari orașe europene, unde ”l’amour est dans l’air”.

Swipe left către Praga, Budapesta

Multe tipuri de bere, o arhitectură care te fascinează, de la stilul gotic la baroc, o istorie de la art nouveau către un labirint plin de străzi luminate, case pierdute în panoramă, alei pietruite și culori cât mai versatile. Asta ar putea să te atragă pentru început la acest oraș. Praga are tot ceea ce îți trebuie pentru o pauză romantică, de care ai nevoie ccel uțin o dată în viața ta.

Și, aparent de ceea ce speri că vei găsi, ține minte că în această zi dedicată iubirii, poți avea parte de surprize romantice, dacă partenerul tău va ști să își pregătească și armele.

În Praga poți admira superbele stiluri arhitecturale, dar și ruinele vechilor clădiri, precum și magazine cu tot felul de lucruri pe care le poți cumpăra chiar și cu un low budget.

Nu uita că în Budapesta poți vizia si faimoasele izvoare termale, așa că nu uita să îți pui în bagajul de voiaj și un costum de baie.

Schimbă Florența pentru Ferrata – Italia

Dacă în ultimii ani Florența era leagănul Renașterii și puteai să vizitezi o mulțime de locuri, printre care să adminir arta, arhitectura, să te delectezi cu mâncarea și băutura de cea mai bună calitate, ei bine, aestea pot fi regăsite și în altă parte a Italiei.

Orașul Ferrata, așezat între Veneția și Bologna, este o adevărată destinație cu o artă renascentistă, plus că este recunoscut ca și patrimoniu UNESCO.

Apropierea acestui orășel de unele dintre cele mai cunoscute zone ale Italiei, face ca Ferrata să devină o opțiune mult mai liniștită, romantică și plină de pasiune pentru cei îndrăgostiți.

De exemplu, castelul Estense, un castel uriaș, cu multiple șanțuri, situat în centrul orașului oferă posibilitatea de a admira fresce fine, istorice, exemple de artă renascentistă și o mulțime de peisaje și culori calde, ideale pentru a-ți încălzi sufletul.

Din punct de vedere al gastronomiei, Ferrara servește turiștilor săi unele dintre cele mai delicioase și savuroase mâncăruri, cum ar fi: cappellacci di zucca (paste umplute cu dovleac, brânză parmigiano și nucșoară) și pasticcio di maccheroni (o plăcintă dulce, cu crustă, cu macaroane, bemamel și umplutura de trufe).

Ghidul tău în Amsterdam, Olanda

Un loc intim, ademenitor, plin de farmec și cu o seducție aparte, Amsterdam este un loc ideal pentru un city break în luna februarie. Frumusețea organică și naturală păstrată de-a lungul secolelor este exact ceea ce caută iubitorii de frumos.

Canale cu aburi, poduri iluminate în culori pastelare, lebede pe lacuri, flori care par să răsară la fiecare colț de stradă și câte și mai câte peisaje te cheamă să îți acorde puțina lor atenție, încât să te capteze.

Deși pare să fie totul la scară redusă, alege o locație care să îți ofere cina romantică perfectă pe care și Rembradt o va recunoaște: o confortabilă masă la restaurant, unde să simți cum plutește în aer emoția și fericirea alături de cel drag inimii tale, să servești un meniu pe care nu l-ai mai gustat până acum niciodată și mai spre miezul nopții să te plimbi pe străzile înguste, dar calde ale Amsterdamului.

Nu uita să ai cu tine și un selfie stick, căci vei dori să ai parte de cât mai multe poze reușite, cu tine și partenerul tău.

Nu uita de Madrid, Spania

Madridul are la bază o mare pasiune pentru romantism, ceea ce îl face să fie destul de potrivit pentru aceste zile, în care iubirea plutește nu doar în aer, ci și în buzunare. Începe weekendul tău cu o plimbare dis de dimineață pe cărările acestui frumos oraș, serviți o cafea de la oricare restaurant din zonă și petreceți o după-amiază în cartierul Austrias.

Pe măsură ce lumina se estompează, îndreptați-vă spre podul Debod, o veche structură egipteană, orientată spre soare, și apoi alegeți o scurtă plimbare prin palatul Regal Las Vistillas, pentru a privi minunata lună de peste munții Guadarrama.