Maine si azi vor deveni ieri


Denumita ca o frumusete pierduta a vietii, fiecare zi isi are intensitatea, isi are momentul si implicit isi are timpul sau. Preocupati sa ne concentram pe tot ceea ce facem la munca, venim acasa, de cele mai multe ori, cu toate grijile si ingrijorarile de la locul de munca. Am depasit target-ul astazi? Voi fi mai bun maine ca ieri? Sau voi avea cu ce sa ma intretin luna aceasta?

Aceste griji ne fac constant sa ne luam gandul de la acel latinesc „carpe diem” si sa uitam cine si cum suntem alaturi de langa cei care ne inconjoara. In ciuda zbaterilor noastre interioare, fiecare zi de azi va deveni ieri; la fel de bine fiecare gand trecut va deveni un „a fost”.

7192766626_0711b4248c_b

Daca vrei sa ii spui si in alte cuvinte, atunci esti invitatul meu, insa, oricum ar fi, timpul in care traim niciodata nu va fi indeajuns de mult sau de bun pentru a ne imbratisa fiecare actiune. Ne dorim imbratisarea celor din jur, ne dorim sa le spunem mai multe cuvinte de apreciere, si, cu siguranta, ne dorim sa fim clipe mai aproape de ei in momentele in care au nevoie. Oare ei au aceleasi nevoi? Poate ca da, poate ca nu.

Daca vrei sa stii cum sa iti calculezi timpul, intreaba o persoana ce se afla in ultima faza a cancerului. Eu am asistat la astfel de momente si atunci iti vine sa iei fiecare mare si fiecare ocean si sa le transformi in picaturi de viata pentru cel din urma. Iti doresti sa stii ca timpul nu se termina pentru tine, ca este si maine o zi ce o vei petrece alaturi de cei dragi tie, insa, in gandul tau profund stii ca nu este asa.

Nu conteaza daca ai 20, 40 sau 60 de ani, timpul se scurge la fel pentru fiecare. Nu trebuie sa iti inchizi usi in nas doar pentru ca astazi ai prea multe planuri si nu reusesti sa iti vezi prietenii, ca nu reusesti sa iti vizitezi mama aflata la cativa kilometri distanta si cu siguranta nu vei sti cum sa imbratisezi mai bine clipa cea din noapte petrecuta in bratele celui iubit.

pexels-photo-9824

Azi va deveni ieri!

Maine va deveni ieri!

si tot asa, zilele vor continua sa se scurga si vei ajunge sa tragi linie si sa constati ca ai acordat prea mult din tot ceea ce era important timpului, un timp nemilos ce iti mananca fiecare bucatica din tine si te imbatraneste mai devreme sau mi tarziu!

Timpul – un factor de respect pentru tine

Ce oare avem de invatat de la veterani? Poate ca lumea ii numeste batrani sau mosi si babute, insa, cei din urma au stiut cu exactitate cum sa se bucure de fiecare clipa a vietii. Au stiut sa se dichiseasca, sa se pregateasca, sa se educe si sa se formeze pentru fiecare zi de maine.

Si, desi stiau ca timpul trece constant, au invatat sa nu isi comprime valorile intr-un cub inchis cu lacat. Au invatat sa ia parte la o petrecere, la o sarbatoare petrecuta in familie si au invatat sa pretuiasca fieare zi in compania celor care ii inconjoara: copii, veri, parinti, bunici sau oricare alte cunostinte.

fashion-wristwatch-time-watch

Invata sa te respecti pe tine prin prisma factorului de timp! Invata ca in fiecare zi ai un minut sau mai multe sa te descoperi, sa dai un apel telefonic sau un mesaj celor la care tii si nu este zi in care sa nu acorzi macar cateva secunde pentru a te gandi la cei care te inconjoara.

Fa totul mai usor pentru tine! Nu te lasa condus de serviciul tau, nu te lasa acaparat de tot ce e monden si piperat, nu te lasa abatut de oboseala si nu iti manca din momentele ce au o valoare pentru tine.

Invata sa te respecti pe tine, ceea ce esti prin fragmentele de timp ce la acorzi celor care merita. Timpul este factorul ce te motiveaza, ce te calauzeste si cel care te va marca de la etapa copilariei si pana la cea a maturitatii depline! Fii tu azi mai fericit ca ieri! 😉