Moș Nicolae pe repede-nainte


Se spune că Moș Nicolae aduce daruri copiilor în ajunul sărbătorilor de iarnă, pentru a prevesti un moment încărcat cu magie, dăruire, speranță și încredere. Personajul este descris ca purtând haine roșii, cu o barbă lungă și albă, oferind celor mai cuminți dintre noi cadouri, lăsate în pragul ușii sau cât mai aproape de încălțări.

cadou de Mos Nicolae

Legenda lui Moș Nicolae – omul ce lasă darurile la ușă

Legenda spune că acum mai bine de 1700 de ani în urmă, într-un sat, locuiau 3 fete frumoase, fiicele unui om sărac. Datorită lipsei de bani și împlicit  a unei situații materiale bune, cele 3 fete nu se puteau mărita, chiar dacă cu fiecare an înaintau în vârstă.

Se spune că atunci când i-a venit vremea măritișului celei mai mari dintre fete, Nicolae, a lăsat noaptea, la ușa casei, un săculet cu aur. Fata s-a și măritat imediat, aurul fiind moneda care asigura bogăția și starea materială a familiei.

Trecură ceva timp când veni rândul și fetei mijlocii să se mărite, iar Nicolae a repetat același dar lăsat pe pragul din fața ușii, pentru ca și această să aibă un viitor asigurat alături de bărbatul său.

daruri copiilor

Când i-a venit vremea și celei mai mici dintre fete să se mărite, tatăl acestora a stat la pândă pentru a descoperi cine lasă acei săculeți cu aur și cine le asigură fetelor sale o viața binecuvântată și fără grijă materială.

Bătrânul tată îl văzuse pe Nicolae, ajuns deja episcop la acea vreme. Dar, pentru a nu se face cu totul vizibil, Nicolae a urcat pe acoperiș și a dat drumul săculețului cu aur prin hornul casei, într-o șosetă ce era pusă la uscat.

Văzură cele întâmplate, tatăl fetelor nu se obținură să nu povestească și altora ceea ce i se întâmplase, deși fusese rugat să nu povestească faptul că Nicolae îi ajutase cele 3 fete să aibă o situație bună.

cadouri de mos nicolae

De atunci, și continuând și până astăzi, tradiția de a oferi un cadou neașteptat și fără nume se respectă, iar noi, pe data de 6 Decembrie sărbătorim acest sfânt, un simbol al dăruirii și al protectorului celor credincioși.

Astăzi, Moș Nicolae a devenit în multe țăti un prilej și o oportunitate de a face cadouri, devenind într-un oarecare fel și o activitate comercială.

Cadouri ideale pentru doamne și domnișoare 

 • La lectură înaninte – Se prea știe că femeilor le place cititul, iar în această peioadă ai la dispoziție o mulțime de cărți la prețuri accesibile, unele dintre acestea fiind si bestseller-uri. Pe femei le poți impresiona destul de ușor dacă le faci în dar de Moș Nicolae o carte cu și despre sărbătorile de iarnă, o carte despre dragostea adevărată sau despre fericire.
  zile de craciun
  Nici cărțile despre autodezvoltare și motivare personală nu trebuie să lipsească, dacă ai în familie viitoare doamne de afaceri, și nici cărțile despre dezvoltarea copilului, pentru prospetele mămici.Îți sugerez să ai în vedere și următoarele nume:
  Zile de Crăciun  – de către autoarea Jeanette Winterson, care îmbină 12 povești magice despre Crăciun, dar și 12 rețete ce le poți testa în această perioadă.
 • Aer cu diamante – de Mircea Cărtărescu și Ion Stratan este o poveste care o va atinge la suflet și nici nu vei da greș, mai ales că, cu siguranță a citit cândva și cartea ”De ce iubim femeile”.
 • O altă carte pe care ți-o pot sugera este ”Magia dragostei” de către Lisa Dale, ce te va cuprinde atunci când te aștepți mai puțin.
 • carti de dragoste

Dar, cu multiplele sugestii oferite și de internet, dar și din cunoștințele ce le ai despre partenera ta, cu siguranță că vei găsi o carte pe care se va bucura să o parcurgă în aceste zile pline de emoție și bucurie.

 • Pulover sau bluză cu tematică de Crăciun – Ce poate fi mai frumos ca în perioada imediat următoare să o vezi purtând un pulover viu colorat, cu un Moș Crăciun sau un brad croșetat pe acestea?
  Aceste piese vestimentare nu sunt niciodată de prisos, mai ales că se anunță temperaturi de scăzute, iar un pulover cald și pufos prinde foarte bine.
  pulover de craciun
 • Bijuterie lucrată manual – Poate că EA este genul de persoană care adoră bijuteriile și încă una în plus pentru ea nu strică. Chiar dacă nu se gândesc atât de mult la aceste accesorii, dar ar vrea să le poarte, o bijuterie lucrată manual o va încânta și o va purta cu drag, știind că este de la tine.
 • bijuterii lucrate manual
 • Bohemian Quilling
 • Pijamale pufoase – Niciodată nu se va plânge că are prea puține pijamale și mereu se va găsi o ocazie să spună că își mai dorește o pereche de pijamale, de data aceasta, în culori de alb și roșu, care să simbolizeze puritatea și dragostea.
  Garantat nu vei da greș cu acest cadou de Moș Nicolae și cel mai plăcut va fi sentimentul că le va purta cu drag, iar tu te vei bucura de fericirea din ochii ei.
  pijamale de craciun
 • Cosmetice, seturi de manichiură, decorațiuni pentru cameră – Aceste ultime soluții sunt ideale atunci când ești abia la încePut de relație sau atunci când simți că trebuie să îi pui ceva în ghetuțe, ceva care să nu fie atât de personal, dar totuși să fie o atenție care să o bucure. Magazinele sunt arhi-pline cu astfel de sugestii, iar prețurile nu sunt deloc ridicate, ceea ce înseamnă că numai bine vei avea de unde să alegi ceva pentru EA.

Ideile de mai sus sunt ideale atât pentru amica ta, pentru iubita ta, soția ta, dar pot fi sugestii care să se plieze și pentru membrii familiei tale, precum mămici, surori, cumnate sau, de ce nu, pentru verișoare?!

cadouri in ghete

Cadouri de Moș Nicolae pentru cei mici

Cele mai frecvente cadouri pe care le putem pune în ghetuțele copiilor sunt cu siguranță dulciurile, hăinuțele și jucăriile educative.

Iar, dacă vorbim despre cei mai mici dintre noi, care încă nu au dezvoltat o pasiune pentru tehnologie, atunci le putem oferi în dar de Moș Nicolae o serie de activități și jocuri educative, creative și pline de imaginație.

Nu de curând am văzut extrem de multe mămici care căutau jucării senzoriale, care să le permită celor mici să își dezvolte abilitățile de joc și joacă prin îmbinarea multor elemente într-un decor cu totul nou.

Kosmos Kids – bradut din fetru

De exemplu, brăduțul copiilor este unul dntre cele mai formidabile cadouri pe care i le poți oferi celui mic de Moș Nicolae. Confecționat din fetru, cu o mulțime de elemente de Crăciun, acest brăduț este perfect pentru ca cel mic să simtă bucuria și magia sărbătorilor, la fel cum o facem noi, cei mari.

Un astfel de set cuprinde spiriduși, oameni de zăpadă, un Moș Crăciun, cadouri și alte decorațiuni care îl vor invita pe cel mic într-o lume nouă, distractivă, pentru ca micuțul să nu piardă bucuria așteptării Moșului.

Papucii de casă, o tablă de scris tip sticker de perete, masa organizată de mașina, cărțile de colorat cu creioane, cortul luminat cu led, pușculița de economisit banii sau seturile cu căciulă, fular și mănuși sunt cele mai potrivite pentru această ocazie.

Având aceste idei de cadouri, sper că acum îți este mai ușor să te decizi care este lista ta de cumpărături și ce anume trebuie să cumperi pentru fiecare în parte.

O zi plină de vibe-uri pozitive și cu un mare spor la shopping :)!

XOXO