Tablou al unui timp mai cald


William Shakespeare spunea la viata sa ca „timpul este prea lent pentru cei care asteapta, prea iute pentru cei care se tem, prea lung pentru cei care se plang, prea scurt pentru cei care sarbatoresc, dar, pentru cei ce iubesc, timpul este o eternitate.

Astazi, timpul se descrie ca fiind cea mai importanta resursa de care dispunem cu totii, de la primul minut in care respiram si pana la ultima suflare. Batranul timp a fost, este si va fi o preocupare constanta a fiecarui om, fie ca se vorbeste de investirea sa, de economisirea sa sau de maturitatea ce o aduce cu sine.

De aceea, ca sa nu pierd secundele din fiecare zi, aleg sa am un accesoriu potrivit, pe care sa il port pe mana stanga, caci asa consider ca trebuie. Si daca cerceii mari si sclipitori nu ma caracterizeaza, atunci macar acest mic accesoriu, colorat daca se poate, sa imi aminteasca odata cu privirea indelungata la minutar ca se scurge clipa sau ca se imbogateste minutul cu noi cunostine.

Propriul tablou de toamna aurie

Si daca tot e toamna si acusi luna noiembrie va trece, m-am gandit sa imi creez un tablou care sa ma ajute sa imi aleg mai facil accesoriul cel de toate zilele: ceasul.

Fiind o activitate manuala, am avut nevoie si de cateva materiale, printre care:

 • o coala de polistiren extrudat;
 • hartie colorata (sau hartie de ambalat cadourile);
 • pin-uri (sau ace de prins foile pe perete de rigips);
 • lipici lichid;
 • materiale decorative (eu am ales frunze cu lipici autoadeziv, inimioare, fluturi si diverse modele de toamna);
 • rigla si creion;
 • vointa si creativitate.

Ca sa nu mai lungesc vorba prea mult, vreau sa va zic ca eu am folosit polistiren extrudat, de cel subtire pentru parchet, de o dimensiune de 3 mm, pe nuanta de verde (fiind si culoarea mea preferata). Desi aceasta coala e subtire si firava, poti sa alegi ca si fundal polistirenul extrudat de 2 mm, cel de culoare roz, cum am folosit si eu pentru aceasta activitate.

Daca la final te va incanta o astfel de idee pentru camera ta, sa stii ca poti folosi si alte combiinatii de materiale, regasite la un magazin de bricolaj sau materiale de constructii. Eu am luat aceste materiale de la Erichman, fiind magazinul de bricolaj si materiale de constructii cel mai aproape de casa mea.

Despre restul de materiale, iti pot spune ca am folosit ceea ce aveam prin casa, chiar daca pe unele dintre acestea nu am dat bani prea multi. De exemplu, Pepco este un alt magazin de unde poti lua diverse accesorii de care ai nevoie pentru activitatile tale creative. Poti face o multime de obiecte decorative cu atat de putine resurse :).

Dar, sa revenim la tabloul timpului, las mai jos cei putinii pasi pe care i-am urmarit in obtinerea propriului tablou de toamna al timpului.

 1. am masurat locul de pe perete unde va fi pus acest tablou.
 2. am taiat fiecare coala in dimensiunea respectiva (la mine a fost vorba de 65mm pe 55mm).
 3. m-am apucat de taiat fasii din hartia aia de ambalat pe care ulterior am lipit-o doar pe marginile acestei coale de polistiren, de jur imprejur, pana am obtinut o rama aurie, in ton cu anotimpul prezent.
 4. urmatorul pas a fost sa lipesc ce am avut la indemana (frunze, fluturi, inimioare). Tu poti alege ce doresti, atat timp cat iti si place sa decorezi tabloul, ca un peisaj de toamna, ca al meu.
 5. am numarat toate ceasurile pentru a sti exact de cate pinuri am nevoie pentru a le infinge in polistiren. Eu am avut, pentru inceput, nevoie de 18 pinuri, caci nu toate ceasurile sunt facute pentru a sta pe verticala. (vezi mai jos)
 6. pe fiecare pin am pus partea superioara a ceasului, ca pe o agatatoare, astfel incat ceasurile sa stea foarte bine si sa prezinte o oarecare ordine.
 7. am prins acest tablou al timpului pe perete si … ramane ca fiecare tinuta sa fie accesorizata cu un ceas. Un ceas mai poate fi ales si in functie de starea de spirit sau destinatie :).

Et, voila … 😀

Si ……

~Fiindca nu stii ce te-asteapta maine, lupta sa fii fericit astazi. Ia o cana cu vin si, sub lumina lunii, bea, zicandu-ti ca luna te va cauta poate zadarnic, maine. ~ Omar Khayyam

toamna de noiembrie

Tablou auriu de noiembrie

E  o vreme urata si rece

Afara se face ca ploua neincetat

Ascult si acum timpul acesta

Pe zi ce trece si  astept sa se-ntunece.

Timpul incet va disparea,

Intuneric afara parea a se facea,

E un noiembrie plin, cu cer senin

Dar cu un timp atat de hain.

poezie de noiembrie

La usa iarna bate,

Gandul meu va trece,

Va fi un alt noiembrie mai rece,

Fara ca cineva sa se aplece

Cu ganduri de dor si cantece.

Douasprezece luni vor mai trece

Dorul meu incet va disparea,

Vei veni dupa un alt octombrie mai cald,

Dar acum esti …. doar un noiembrie straveziu,

Cu un sentiment atat de plumburiu.

~Anke