The mommy”s boy sau bărbatul din lesa mamei


Știm cu toții că pe lumea aceasta există așa – zișii băieți ai mamei și cu siguranță în viața aceasta ne vom întâlni cel puțin o dată, fie că este vorba despre un prieten, fie că este vorba despre un posibil pretendent sau viitor iubit.

Băiatul mamei există și cu siguranță este genul acela de tip care nu iese din cuvântul mamei niciodată.  De cele mai multe ori, ascuns sub o mască plină de încredere în sine, de inteligență, învelit cu cele mai moderne și fashion haine, care pare să aibă succes în ceea ce face, este acest tip de bărbat, cel care, în afara serviciului, nu face nici cea mai mică mișcare fără acordul mamei sale.

Baiatul-mamei-e1422894181945.jpg

Un exterior frumos, cu umeri lați și puternici, cu un maxilar plin de forță, câteva mici riduri pe frunte sau în jurul ochilor, că deahh, are totuși o vârstă și anii trec și peste aceasta, înalt, cu caracteristici frumoase și robuste. La prima impresie ar da dovadă că este înțelept, că este matur, că se bazează pe principii solide de viață.

Mommy”s boy? What the F**k is that?

Dacă cu exteriorul ne-a convins până acum, hai să vedem ce ascunde în interior. Ca si caracter, slab, fără maturitate, frică și teama de a nu ieși din cuvântul mamei sale, dar și puțină lașitate. Îl mai țineți minte pe cățelul ăla din desenele animate, Courage the Cowardly Dog? Dar și pe Eustache și a sa frază  ”you stupid dog!!!!”

Ei bine, cam așa este și în acest caz. Un cățel temător, un pudel laș, care nu se poate elibera din această lesă a mamei, care apropo, îl strânge atât de tare și pare să nu îi dea drumul pentru a ieși măcar o zi singur la plimbare 😊.

15863.jpg

Ferește-te de băiatul mamei!

Dacă ți s-a întâmplat să dai peste acest tip de biata/bărbat, atunci ….. fugiiiii, dar fugi cât vezi cu ochii și cât mai departe de ceea ce crezi că s-ar putea întâmpla! Sfatul meu realist este că, chiar dacă simți ceva pentru el, și ești la început de cercetare și cunoaștere, cel mai bine ar fi să renunți din start, fără consecințe 😊.

De ce spun asta? Căci, atât timp cât el are o mamă, care în loc să îl încurajeze pentru propria dezvoltare, să îl ambiționeze să realizeze ceva pe cont propriu, aceasta îl manipulează și îl infantilizează, atunci este clar că nu se va descurca pe viitor singur. Nu este atât de minunat să realizezi acest lucru atunci când faci referire la un bărbat de 28 de ani sau la unul de 33 de ani.

preview.jpg

Și dacă maică-sa obișnuia să îl sune, să îl controleze și să îi pună în farfurie până li puținul strop de sare în bucate, atunci va face aceleași lucruri și în viitor. Măi femeilor, rolul vostru de mamă este să îl educați și să îl creșteți până la un punct anume!

De acolo, dați-i drumul la lesă, să crească singur frumos, decent, să devină un bărbat matur și corect, cu raționament și judecată proprie, să fie bărbatul capabil să ia o decizie fără să vă sune! Nu mai fiți atât de egoiste!

Bineînțeles, aș putea scrie multe despre acest subiect, dar doar când mă gândesc că încă mai sunt astfel de bărbați pe lume, mai că îmi vine să o iau eu la fugă. Probabil până și cel mai vagabond câine ar ști să facă față vieții în care se află, chiar dacă acest băiat al mamei nu.

Rolul femeii nu este să adopte un bărbat

Tu, ca și femeie, sigur nu vei dori să adopți un copil necrescut, cum s-ar întâmpla în acest caz, dar nu este nici rolul tău să îl aduci în rând cu societatea, demn de a fi un bărbat al anului 2018. Nuu! Sub nicio formă!

Ba mai mult, nu trebuie nici să te complaci în situație și să duci o muncă de responsabilizare, de educare și de obținere a independenței de la mama. Trebuie să îl lași acolo, să fie știrbit de autonomie proprie și să se joace cu mama, cu care mai are încă de împărțit jucării 😊).

Dependent sau nu de părinți, în secolul XXI, anul 2018, nimeni nu ar trebui să suporte astfel de situații. Cum te-ai simți tu dacă la o primă ieșire cu el în oraș, maică-sa îl sună de 10 ori să îl întrebe unde este, la ce oră vine și dacă mai poate să mai facă și niște cumpărături pentru casă? Ca doar, deahh, acolo stă și acolo mănâncă. Nasol! Îți spun eu că nasol, că te-ai gândi să scapi lumea de un astfel de om 😊.

OG2NJF0.jpg

Cum ne ferim de mommy”s boy?

Recunoaște semnalmentele că este un băiat al mamei: mama îl sună foarte des, orice decizie sau acțiune are de întreprins, nu o face fără să nu se consulte cu mama, iar fiecare zi din viața sa va fi supusă controlului. Mai mult, ține cont de cele ce urmează:

  • Nu te va pune niciodată pe primul loc, mai ales când mama va fi prezentă în viața sa. Indiferent ce vei fi dispusă să faci pentru el, mama sa va avea prioritate în fața ta, chiar dacă este vorba despre respectul acordat acesteia sau impunerea unei puteri de convingere mult mai mare decât ai crede.
  • Comparația tu – mama nu va aduce niciodată rezultate bune. Tot ce vei vrea să realizezi, va fi criticat și nu se va ține cont de ideile tale sau de sugestiile. Ale mamei sunt mult mai bune și mai sigure.
  • Deciziile în viața sa, mama le va lua! Orice părere a mamei sale va cântări cu mult peste părerea ta și nu se va merita să lupți mai mult.
  • Ar renunța mai repede la tine decât la mama sa. Dacă te plângi de ceea ce se întâmplă, poate ar fi bine să îi pregătești bagajele și fiecare să o continue pe drum separat. Mommy”s boy ar prefera să te piardă pe tine decât pe mama sa. Dacă mama sa nu te place și nu aude de bine de tine, va termina relația cu tine, doar pentru că ea a spus așa.
  • Probabil sau mai mult ca sigur încă locuiește cu mama sa. Cel mai grav lucru pe care un bărbat de peste 25 de ani îl poate face, este să locuiască încă cu mama sa. Este mulțumit acolo, se complace în situație li nu va alege să plece, căci nu este pregătit să se dezlege de lesa legată încă de cordonul ombilical.

baiatul-mamei_0bea8e7ebd1a70.jpg

Știu, este un subiect extrem de vast și încă nu am atins toate punctele, dar ar fi bine să te lași lipsită de un astfel de bărbat, oricât de mult îți place de el sau oricât de multe alte calități morale are. Băiatul din lesa mamei nu va fi niciodată pregătit să iasă în lume! Nu te încăpățâna!

Sursă foto: trilulilu; freepik.com